Bel ons +31 (0)20 6370560
deltour@deltour.biz

Nieuws

In de wereld van heatsinks en fijnmechanica staan de ontwikkelingen niet stil. Deltour timmert zelf ook continu aan de weg, bijvoorbeeld met robotisering en onze hi-tec meetkamer. Volg ons, volg het nieuws en weet wat er speelt.

Deltour maakte in zeer korte tijd 16 koperen koellichamen voor Oman

Hoe koel je touchpanel displays bij 50 graden Celsius?
Milensa, specialist in het maken en ontwerpen van touchpanel displays, zocht een oplossing voor de koeling van hun displays aan de pompen in Oman waar de temperatuur kan oplopen tot 50 graden Celsius. Dan voldoen aluminium koellichamen niet meer. Een zoektocht op internet bracht Milensa bij Deltour in Nederland. De vraag was eenvoudig: kunnen jullie een oplossing bedenken en zorgen dat die binnen 4 dagen op het vliegtuig naar Oman kan?

(meer…)

25 november 2015  |  

Kunstig stukje fijnmechanica design

Deltour draagt bij aan kunstwerk voor Biënnale in Venetië

Deltour draagt bij aan kunstwerk voor Biënnale in Venetië

Fijnmechanica design draagt bij aan kunstwerk voor Biënnale in Venetië

Studio Drift, niet toevallig ook gevestigd in Amsterdam, creëert projecten die een balans vinden tussen Kunst en Design. Voor hun laatste project, de biënnale in Venetië, waren zij op zoek naar een meedenkende producent van fijnmechanische onderdelen. In Deltour vonden zij hun partner om de verschillende onderdelen van hun project “In 20 steps” te realiseren.  En, het resultaat is fantastisch …. Bekijk vooral de betoverende video. (Klik op het grote beeld bovenaan de pagina en de video start).

 

Deltour fijnmechanica design draagt bij aan kunstwerk voor Biënnale in Venetië

Deltour fijnmechanica design maakte deze twee onderdelen op maat voor Studio Drift

 

14 augustus 2015  |  

Vernikkelen op 2 micron nauwkeurig

Een klant vroeg ons onlangs om een onderdeel met een passingmaat te laten vernikkelen. De klant had niet vermeld of het om elektrolytisch of chemisch vernikkelen ging en aangezien elektrolytisch bij ons om de hoek snel kon gebeuren, kozen wij voor de laatste oplossing. De passing was +22 t/m +35 micron en alle belangrijke maten waren maximaal 13 micron voor de maat (te klein) gedraaid. Voldoende ruimte dus, zou je zeggen. (meer…)

17 maart 2015  |  

Meetmachine Mitutoyo vergroot precisie

In 2014 hebben wij speciaal een Mitutoyo Crysta-Apex S574 meetmachine aangeschaft, in ons streven om op een hoog kwalitatief niveau onderdelen te maken. Met deze 3D CNC-gestuurde machine met roterende meetkop kunnen wij zowel enkele stuks met grote precisie meten als grotere series automatisch meten.

De Mitutoyo Crysta is uitgerust met de laatste generatie software. Daardoor is het ook mogelijk om meetprogramma’s te genereren met als basis een 3D CAD-tekening. Verder produceert de Mitutoyo Crysta-Apex S574 gedetailleerde meetrapporten inclusief grafische weergaven. Lees de PDF over de Mitutoyo Crysta-Apex S574.

 

Specificaties Mitutoyo meetmachine:

  • Type: Crysta-Apex S574, CMM
  • Nauwkeurigheid: 1,9 micron
  • Max. meetbereik (x-y-z): 405 x 705 x 405 mm
Deltour meetkamer

Deltour meetkamer. Onze 3D CNC Mutitoyo meetmachine meet met een tolerantie van 1,9 micron.

CNC meetmachine

De Mitutoyo 3D CNC-gestuurde meetmachine met roterende meetkop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 januari 2015  |  

Nauwkeurigheid van 5 micron haalbaar met hoogtoerige CNC-freesmachine

Wij hebben in 2014 een Datron M10-PRO bewerkingscentrum aangeschaft die kan frezen met 40,000 toeren. Daardoor kunnen wij met zeer kleine gereedschappen werken. De M10-PRO is uitgerust met een vacuüm tafel van 1000 x 700 mm, waardoor wij ook dunnere plaatmaterialen in bijzondere vormen kunnen frezen. (meer…)

5 januari 2015  |  

Deltour chromateert in eigen huis met Chroom3

In de afgelopen jaren werd Chroom6 vaak toegepast op aluminium als een corrosiebescherming en voor aluminium in elektronica voor een betere elektrische geleiding. Chroom6 is echter zeer giftig (kankerverwekkend) en daarom verboden. Sinds 2013 zijn wij daarom overgestapt op Chroom3. Dit is een uitstekend alternatief en passen wij toe in de vorm van een MAVOMcoat 1300 behandeling.

MAVOMcoat 1300 is een sterk Multi Metal voorbehandelingsproduct, gebaseerd op chroom(III)zouten en complexe fluorides. MAVOMcoat 1300 biedt een uitstekende corrosiebestendigheid als eindlaag en een optimale basis voor het aanbrengen van organische coatings.

Wij kunnen dit proces in eigen huis uitvoeren waardoor we zowel kosten als tijd besparen. De maximale afmeting van de te coaten onderdelen is 800 mm x 400 mm. (meer…)

14 december 2014  |  

Deltour ontvangt ISO-9001 certificaat

Deltour ontvangt ISO 9001 certificaat

Deltour ontvangt ISO 9001 certificaat

Deltour heeft het ISO-9001 certificaat ontvangen voor haar gehele productieproces.

De ISO-9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De organisatie ISO (Genève) staat in voor het opstellen en beheren van duizenden verschillende normen. De meeste hiervan zijn productgericht, maar enkele normen slaan op generieke managementsystemen. Verreweg de bekendste is de ISO 9001, welke slaat op het managementsysteem voor kwaliteit.

Bekijk het ISO 9001 CERTIFICAAT 13-11-2014 tot 13-11-2017.

14 november 2014  |