Bel ons +31 (0)20 6370560
deltour@deltour.biz

Deltour is verhuisd

In November 2022 is Deltour in zijn geheel verhuisd en ondanks dat een verhuizing altijd veel werk is zijn we blij (en trots) dat begin 2023 wij compleet weer up-and-running waren op de nieuwe locatie. 

Deltour gaat verhuizen — November 2022

Deltour heeft al in december 2019 een bestaand pand gekocht aan de Sluispolderweg 32, Zaandam Oost. De locatie is perfect, dicht bij de A10 en de A8 en gelegen aan het Noordzeekanaal. Daarnaast is het pand hoog, 7 tot 9 meter en meer dan twee keer zo groot als het huidige pand in Amsterdam Noord.

In 2020 hebben we samen met een architect (Kodde Architecten), ingenieursbureau (Linssen) en natuurlijk veel input van de medewerkers een nieuwe indeling bedacht en deze aanbesteed bij een aannemer (GF Deko) en installateur (Schulte en Lestrade). In de loop van 2020 kregen wij echter van Liander te horen dat er voor nieuwe bedrijven geen stroom beschikbaar was op dit industrieterrein en dat het wel tot 2026 kon duren voordat dit probleem verholpen zou zijn. Ondertussen hebben wij wel de verbouw- en vernieuwingsplannen doorgezet.

Het hernieuwde gebouw is met oog op de toekomst verbouwd. Alle wanden zijn d.m.v. voorzet-wanden dubbel geïsoleerd. Het dak (en de lichtstraten) is volledig vernieuwd en ook daar is een extra laag isolatie toegepast. Het gehele dak is in wit uitgevoerd wat voor een beter rendement van de zonnepanelen zal zorgen en het gebouw ook minder snel opwarmt in onze alsmaar warmer wordende zomers. Het afzuigsysteem van de hallen is uitgevoerd met een warmteterugwinsysteem opdat in de winter weinig  warmte verloren gaat. De gehele verlichting is vernieuwd en uitgevoerd met zeer energiezuinige LED Lampen. Een volledig nieuw persluchtsysteem is geïnstalleerd waardoor lekkages (en bijbehorend energieverlies) tot het verleden behoren. Alle elektra is vernieuwd en aangepast naar onze wensen en volgens de laatste Nen-norm.

In het kort, in 2021 hebben we gebouwd en verbouwd en ook in 2022 zijn we volop bezig geweest … en ondertussen maar wachten op de stroom. Brieven laten schrijven door advocaten, de ondernemersvereniging ingezet, met de wethouder gepraat en vooral regelmatig met iedereen binnen Liander gebeld. Eind 2021 kregen we de toezegging dat de stroom in Q1 2022 naar het tussenstation verzwaard kon worden en dat wij dan ook onze stroom zouden krijgen. Dat werd verschoven naar eind Q2 en toen dat niet gehaald werd begonnen we ons toch wel echt opnieuw zorgen te maken. Maar gelukkig kregen we op 14 juli te horen dat per direct genoeg vermogen beschikbaar was!

 Momenteel (30 september) wordt de laatste hand aan de elektra gelegd en we zijn al gestart met de verhuizing welke gefaseerd plaatsvindt.  De verhuizing zal tot eind oktober duren waarbij het kantoor als laatste op 24 oktober over gaat. We proberen de productie zo min mogelijk te verstoren door per dag twee machines te verhuizen en deze zo snel mogelijk op de nieuwe locatie weer in gebruik te stellen.

We plaatsen meer updates zodra er weer wat te melden valt. Zie ook de foto’s! 

Otto Staleman
Algemeen directeur

Otto Staleman op het nieuwe dak van Deltour Heatsinks

Nieuw adres:
Sluispolderweg 32
1505HK Zaandam
Tel. 020-6370560 (blijft hetzelfde)